
מתכון להכנת חזה עוף בתנור
זמן הכנה:
50 דקות
- 6 מנות
- חומר גלם: חזה עוף
אופן ההכנה
מצרכים
- 6 חזה עוף
- 3-4 גזרים, חתוכים לעיגולים
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
- 1 בצל גדול, פרוס
- 1 קישוא, חתוך לקוביות
- 200 גרם עגבניות שרי
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1.5 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית טימין (או תיבול לפי בחירה)
- 4 שיניים שום, קצוצות (אופציונלי)
הכנה
- חימום התנור: מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- תיבול: בקערה גדולה, מערבבים את חזה העוף עם שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה, טימין ושום (אם משתמשים).
- סידור ירקות: בתבנית אפייה, מניחים את הירקות החתוכים (גזר, תפוחי אדמה, בצל, קישוא ועגבניות) ומערבבים עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
- הנחת העוף: מניחים את חזה העוף בתבנית מעל הירקות.
- אפייה: מכניסים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות, או עד שהעוף מתבשל והירקות רכים.
- מנוחה: מוציאים מהתנור ומשהים כ-5 דקות לפני ההגשה.
- הגשה: מגישים חם.
בתיאבון! 🍗





