
מתכון להכנת המבורגר אליפות
זמן הכנה:
30 דקות
- 4-6 מנות
- חומר גלם: בשר טחון בקר
אופן ההכנה
מצרכים
- 1 ק"ג בשר טחון להמבורגר
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 4-6 לחמניות בריוש (או לחמניות המבורגר אחרות)
- קטשופ, מיונז (לפי הטעם)
- ירקות לקישוט: עגבניה פרוסה, מלפפון חמוץ פרוס, בצל פרוס, עלי חסה.
הכנה
- ערבוב תיבול: בקערה, מערבבים את הבשר עם מלח, פלפל
- צלייה: מחממים גריל או מחבת על חום בינוני-גבוה. צולים את ההמבורגרים במשך 4-6 דקות מכל צד (לפי מידת העשייה הרצויה)
- מדיום-רייר (אדום): 55-60 מעלות צלזיוס.
מדיום (ורדרד): 60-65 מעלות צלזיוס.
מדיום-וול (כמעט עשוי): 65-70 מעלות צלזיוס.
וול דאן (עשוי): 70 מעלות צלזיוס ומעלה. - את הקציצה כדאי להפוך כאשר הבשר מתחיל לשנות את צבעו. תמיד אפשר להפוך ולבדוק אם הצד השני נצלה מספיק, אך חשוב לא להפוך יותר מדי פעמים. אם אתם מנסים להפוך את הקציצה והיא מתפרקת, אין צורך להמשיך ולהפוך אותה – זה סימן שהיא צריכה עוד קצת זמן על הגריל.
- הגשה: מרכיבים את ההמבורגר בלחמנייה עם התוספות הרצויות.
בתיאבון!





