מתכון להכנת חזה עוף בתנור

זמן הכנה: 50 דקות
  • 6 מנות
  • חומר גלם: חזה עוף
אופן ההכנה

מצרכים

  • 6 חזה עוף
  • 3-4 גזרים, חתוכים לעיגולים
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול, פרוס
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות
  • 200 גרם עגבניות שרי
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1.5 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית טימין (או תיבול לפי בחירה)
  • 4 שיניים שום, קצוצות (אופציונלי)

הכנה

  1. חימום התנור: מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. תיבול: בקערה גדולה, מערבבים את חזה העוף עם שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה, טימין ושום (אם משתמשים).
  3. סידור ירקות: בתבנית אפייה, מניחים את הירקות החתוכים (גזר, תפוחי אדמה, בצל, קישוא ועגבניות) ומערבבים עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
  4. הנחת העוף: מניחים את חזה העוף בתבנית מעל הירקות.
  5. אפייה: מכניסים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות, או עד שהעוף מתבשל והירקות רכים.
  6. מנוחה: מוציאים מהתנור ומשהים כ-5 דקות לפני ההגשה.
  7. הגשה: מגישים חם.

בתיאבון! 🍗

מוצרים מהמתכון

Array ( [16735-16738-awbowvlhjw] => Array ( [attributes] => Array ( [pa_צורת-חיתוך] => %d7%97%d7%a6%d7%99-%d7%a4%d7%a8%d7%a4%d7%a8 ) [key] => 16735-16738-awbowvlhjw [product_id] => 16735 [variation_id] => 16738 [quantity] => 0 [unit_weight] => [chosen_quantity_unit] => kg [ocwsu_unit] => kg [ocwsu_quantity_in_units] => [ocwsu_quantity_in_weight_units] => [ocwsu_unit_weight] => ) )
Array ( [attributes] => Array ( [pa_צורת-חיתוך] => %d7%97%d7%a6%d7%99-%d7%a4%d7%a8%d7%a4%d7%a8 ) [key] => 16735-16738-awbowvlhjw [product_id] => 16735 [variation_id] => 16738 [quantity] => 0 [unit_weight] => [chosen_quantity_unit] => kg [ocwsu_unit] => kg [ocwsu_quantity_in_units] => [ocwsu_quantity_in_weight_units] => [ocwsu_unit_weight] => ) Array ( [type] => variable )