מתכון להכנת כתף טלה בתנור

זמן הכנה: 3 שעות
  • 6-8 מנות
  • חומר גלם: כתף טלה
אופן ההכנה

מצרכים

  • כתף טלה: 2 ק"ג
  • שום: 4-5 שיניים, קצוצות
  • תבלינים:
    • 2 כפות מלח
    • פלפל שחור
    • 1 כף כמון
    • 1 כף פפריקה (מתוקה או חריפה, לפי הטעם)
    • שמן זית: 4-5 כפות
    • 2 בצלים, פרוסים
    • 2 גזרים, חתוכים לעיגולים
    • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
    • פטרוזיליה קצוצה: לקישוט (מומלץ)

הכנה

  1. הכנת הכתף:
    • מחממים תנור לחום של 160 מעלות צלזיוס.
    • מניחים את הכתף במרכז תבנית מתאימה, ומועכים אותו עם סכו"ם או מזלג בכמה מקומות כדי לאפשר לתבלינים לחדור.
  2. תיבול:
    • מערבבים את השום הקצוץ עם מלח, פלפל, כמון, קימל ופפריקה.
    • מורחים את התערובת על הכתף.
  3. הוספת ירקות:
    • מסביב לכתף מניחים את הבצל, הגזר והסלרי.
    • מוסיפים את השמן זית על הירקות ומשאירים אותם ככל האפשר ללא תיבול.
  4. בישול:
    • מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך שעתיים.
  5. תוספת צלייה:
    • לאחר שעתיים, מסירים את רצועת הנייר אלומיניום וממשיכים לאפות לעוד חצי שעה עד שעה או עד שהכתף משחים והבשר רך מאוד 
  6. מגישים:
    • לאחר הסרת הכתף מהתנור, נותנים לו לנוח במשך 10-15 דקות לפני החיתוך.
    • חותכים לפרוסות ומניחים על צלחת, מסביב מניחים את הירקות אפויים ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

בתיאבון! 🍽️

מוצרים מהמתכון

Array ( [16725-0-pqmgpovztm] => Array ( [key] => 16725-0-pqmgpovztm [product_id] => 16725 [variation_id] => 0 [quantity] => 0 [unit_weight] => 2 [chosen_quantity_unit] => unit [ocwsu_unit] => unit [ocwsu_quantity_in_units] => 1 [ocwsu_quantity_in_weight_units] => [ocwsu_unit_weight] => 2 ) )
Array ( [key] => 16725-0-pqmgpovztm [product_id] => 16725 [variation_id] => 0 [quantity] => 0 [unit_weight] => 2 [chosen_quantity_unit] => unit [ocwsu_unit] => unit [ocwsu_quantity_in_units] => 1 [ocwsu_quantity_in_weight_units] => [ocwsu_unit_weight] => 2 ) Array ( [type] => simple )
  • כתף טלה
  • כתף טלה


    129.90 לק"ג הוספה לסל
  • +
    יח'
    -